הכנה לקראת אבחון
על מנת לקיים תהליך אבחון שיאפשר להגיע ליכולות ולקשיים של הנבדק/ת, חשוב לוודא שההגעה לתהליך תעשה כשהוא מגיע במיטבו ביום האבחון:

להגיע מלווה באחד או שניים מהוריו.

לא עייף או חולה – לאחר ארוחת בוקר ועם ארוחת ביניים, ושתייה להמשך היום.

באם הילד זקוק למשקפיים או אמצעי עזר אחר יש להביאם לאבחון.

באם הילד נוטל תרופות יש לדווח על כך ולקחת אותן כסדרן.

אם הילד עבר אבחון קודם, קיבל הוראה מתקנת, עותק תעודה מבי"ס, ריפוי בעיסוק,
קלינאית תקשורת או כל טיפול אחר – יש להביא דיווחים ו/או סיכומים אלו ממטפליו, מצולמים למשרד.
הכנת התלמיד/ה לאבחון – רצוי להסביר ברמה המותאמת לגיל וליכולת ההבנה את התהליך שהוא הולך להשתתף בו באבחון.
ההסבר צריך לכלול באופן עקרוני
הדגשת העובדה שלכל אדם יש פעולות שהוא טוב בהן ויש אחרות שבהן קשה לו – יש להדגיש בפניו כי מדובר בניסיון לעזור לו למצוא דרכים להתגבר על הקשיים, ועדיף לקשר בין האבחון לבעיה לה הוא מודע או עליה מתלונן כגון: קריאה, הבנת הנקרא, שגיאות כתיב, תחושה לא נעימה ללא סיבה, קושי להתרכז, קושי להסתדר עם חברים וכו'.
חשוב להרגיע את הילד כי האבחון נועד לעזור להבין את היכולות והקשיים שלו ולחפש דרכים להתגבר עליהם או לפחות להתמודד. כל המבדקים הם ללא ציונים ומה שאת/ה עושה זה טוב, ומה שחשוב הוא "תשתדל לעשות את הכי טוב שאת/ה יכול" .
האבחון עצמו מבוסס על סדרת מבדקים הכוללים בין השאר פעולות שנעשות במלל, פעולות שנעשות בכתב וביצוע פעולות כמו ציור, פאזל, בנייה מקוביות וכו'. מבדקים אלו נועדו למפות את היכולות והקשיים הבסיסיים של הילד/ה בתחום מיומנויות הלמידה.
לשיחת המשוב, חשוב שיגיעו ההורים והמאובחן/ת (אלא אם יוחלט אחרת), בכדי לשמוע את החוזקות והקשיים שנצפו באבחון לצורך תיאום דרכי טיפול מתאימות ולקבלת סיכום האבחון.
